Thursday, December 17, 2009

Food #4

Vacanta in Italia

Bologna, Firenze, Sardinia, Palermo, Milano.

Mi-e greu sa descriu amploarea sau detaliile felului in care cultura pentru mancare, vin, piatza si lucruri facute manual dau aroma vietzii de zi cu zi. Sunt sigur insa ca vrem sa petrecem mult timp aprofundand aceste aspecte, asa ca o sa ne intoarcem in Italia macar o data pe an :)

Un restaurant unde sigur o sa revenim este Grassilli in Bologna, unde chef si patron este Jacques Durussel, fost bucatar personal al cuplului Richard Burton si Liz Taylor in anii 60. Mancarea a fost absolut superba, iar descoperirea scrisorii de recomandare (scrisa la masina) si a pozelor personale cu cei doi actori pe un perete langa bucatarie m-a incantat desigur foarte mult.



Cred ca o sa revin in curand cu detalii despre alte locuri unde am fost.



2 paste

Capelli d'angelo neri con gamberetti, o variatziune dupa retzeta cu scallops din Antonio Carluccio - Passion for Pasta:



Un sos destul de complex, in care gustul (la baza seafood si vin alb, intarit cu usturoi si ardei iute, si intinerit cu patrujel), textura (paste foarte subtziri versus crevetzi) si culoarea (paste cu cerneala neagra de sepia punctate de usturoi alb, ardei rosu, patrunjel verde si crevetzi roz-portocalii) se imbina intr-un mod deosebit.

Puttanesca - Nu doar favorit, ci deja un clasic la noi in casa.
Un sos modern si foarte puternic, cu o istorie obraznica si controversata, aici in una dintre multele variante (masline negre si verzi; shalote; usturoi; ardei iute; capere; rosii; ashoa; patrunjel si pecorino) si maritat cu rigatoni (de obicei se face cu spaghetti, bucatini sau linguine).
Ingrediente:

si gata (inainte de patrunjel si pecorino):

2 comments:

Getuta said...

Pup :)

radhoo said...

te saluta radu din cluj fost in uk. Am gasit tipul cu biletul de avion :D