Tuesday, March 13, 2007

hoi!

hoi!

pentru cei neinitziatzi, "hoi" inseamna "hi" ("salut") in olandeza, si se pronuntza asemanator cu "oy" in engleza.
ok, asta va fi blogul meu, acum ca ne-am mutat in Amsterdam, NL, si e facut practic din aceleasi motive ca cele descrise aici. cel putzin asta e planul :)

o sa incerc sa fac niste "documentare" vizuale despre diferite lucruri, cum ar fi firma, drumul pana acolo, vizite in alte orashe si asa mai departe. o sa incerc sa bag cat de multe informatii pot despre chestii ca procedura de emigrare, mancare, salarii, permis de munca, transport, case si chirii etc; o serie despre oamenii pe care-i intalnim aici si probabil alte subiecte de genul asta, care sper ca vor incetini potopul de intrebari cu care ma bombardeaza mama prin toate mijloacele electronice pe care le stapaneste (sau nu!).

acum tre s-o intind la servici; apropo, programul e destul de flexibil, se incepe intre 8 si 10:30, si se munceste 40 de ore pe saptamana. lumea aici nu o freaca de pomana, incearca sa bage cat poate in 8 ore.
e o chestie foarte buna, poate suna a nine-to-five, si poate e, dar e facut bine. munca-i munca si joaca-i joaca. ajuta mult la ceea ce se cheama "quality of life". dupa ani de zile de stat 10 ore la servici in medie, e o schimbare extrem de bine venita, mai ales ca incercand sa faci asta, timpii in care stai si o freci se reduc mult si devii chiar mai productiv asa, stiind la ai vrea sa pleci acasa la 6 sau 5 jumate.
fumez maxim 6 tzigari la munca, pentru ca e o cladire non-smoking si tre sa iesi afara ca sa tragi o tzigare. which is a good thing ®.